Audio-Optica a luat fiinta la sfarsitul anului 2001 ca un centru de audiologie si protezare auditiva. Activitatea firmei in rastimpul parcurs a urmat un drum consecvent in scopul corectarii deficientelor de auz, mesajul transmis constant pe piata regasindu-se cel mai bine in motto-ul firmei: “ Cu noi auzi si vezi mai bine” sau AUDIO-OPTICA –“ochelari pentru ochi si... urechi”
Garantia serviciilor de buna calitate prestate catre populatie este data de un personal cu o inalta calificare (audiologi, audiometristi, microelectronisti, tehnicieni-modelatori, asistenti medicali si sociali), instruit in Germania prin programul “Leonardo da Vinci” si de o stransa colaborare cu specialisti din domeniul psihologiei si logopediei din tara si strainatate. Toate acestea au fost intregite de o colaborare extrem de fructuoasa cu producatori de renume din sfera protezarii auditive din tari precum Elvetia (Bernafon), Germania (Interton), SUA (Advanced Bionics), firma noastra fiind de altfel unic distribuitor pe piata autohtona a acestora.
Audio-Optica a început sa functioneze ca un centru de audiologie, a carui activitate este orientata catre protezarea auditiva.
In prezent, sediului central din Bucuresti i s-au alaturat alte 25 de centre teritoriale, care vin in intampinarea pacientilor din toata tara.
Domeniul de activitate cuprinde atat audiologia si protezarea auditiva cu aparate analogice, programabile si digitale 100%, cat si protezarea colectiva cu sisteme FM si implantul cohlear (spunem despre noi fara a exagera deloc ca ii facem sa auda si pe copiii surzi).
În sediul firmei, activeaza tot lantul de departamente implicate în acest domeniu:
• cabinet de audiologie, dotat cu aparatura performanta, camera insonora si un sistem computerizat de analiza a audiogramelor, de prezentare a solutiilor optime pentru fiecare caz în parte, precum si de reglare a aparatelor auditive digitale.
• laborator de modelare a olivelor si carcaselor individuale, care realizeaza personalizarea din punct de vedere fizic a fiecarui aparat în functie de forma urechii pacientului;
• departament de electronica, care realizeaza asamblarea aparatelor intraauriculare si service.
Firma noastra personalizeaza aparate auditive in colaborare cu firme din Germania si Elvetia si pune la dispozitia pacientilor peste 30 de tipuri de aparate care acopera toate gradele de hipoacuzie.
In anul 2003 in parteneriat cu Casa de Pensii Bucuresti, Audio-Optica a desfasurat pe o perioada de 3 luni un program de testare gratuita a auzului. Peste 1800 de persoane au fost investigate, iar cei depistati cu probleme de auz au putut beneficia de sprijin si informatii in vederea procurarii unui aparat auditiv.
Lipsa de informare, situatia dramatica a persoanelor cu deficienta de auz din Romania, absenta totala a posibilitatilor de investigare, diagnosticare si terapie ne-au determinat sa initiem Programul Pilot de prevenire a deficientei de auz si respectiv de evitare a institutionalizarii persoanelor cu handicap auditiv.
Programul beneficiaza de activitatea voluntara a unor formatori specializati in domeniu, participanti la programe europene (“Leonardo da Vinci”) derulate in Germania (INTERTON GmbH – membru al Asociatiei Internationale “Besser Hören” ) sau cu aportul unor formatori din SUA (Advanced Bionics) si Elvetia (BERNAFON) care si-au oferit serviciile atat pentru aspectele de continut cat si pentru cele privind derularea (management, logistica, monitorizare).
Programul a fost inaugurat in cadrul Congresului International ORL Sibiu 2004 si are in vedere deplasarea echipelor de specialisti cu un laborator de fonoaudiologie mobil in zone izolate, defavorizate, cu forta de munca incadrata in activitati productive cu pericol ridicat de traume sonore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu